ES SOLVENTEN 99 INCIDÈNCIES A TRAVÉS DE LÍNIA VERDA

En novembre de 2016 l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells va posar en funcionament el servei Línia Verda perquè la ciutadania poguera informar de manera immediata sobre qualsevol tipus d’incidència a l’espai públic. Durant aquest temps s’han gestionat 140 incidències detectades pels veïns i veïnes del nostre poble. Actualment, l’Ajuntament ha solventat el 71% dels requeriments, la major part relacionats amb voreres i calçada (24%), els parcs i els jardins (18%) i les senyals i els semàfors (11%).

Recordem que accedint i registrant-se a la web www.liniaverdaalbalatdelssorells.com o mitjançant l’aplicació mòbil (app), es pot notificar qualsevol desperfecte que es detecte al carrer. L’app Línia Verda permet fer un seguiment del procés, amb la possibilitat de consultar l’estat de cadascuna de les incidències. La ferramenta és totalment gratuïta i està disponible per als sistemes operatius Android i IOS.

Mitjançant aquesta eina de proximitat i de col∙laboració ciutadana, l’Ajuntament pretén apropar més l’administració local i resoldre les incidències públiques d’una manera més ràpida i eficaç apostant per les noves tecnologies.

 

grafico